понедельник, 13 февраля 2012 г.

В'язання як вид декоративно-прикладного мистецтва


     В'язання - один з найдавніших видів рукоділля. У наші дні в'язання на спицях є одним з поширених видів рукоділля.
    Форма деталей у в'язанні на спицях досягається збільшенням і зменшенням петель, збільшенням або зменшенням щільності в'язання, цього можна досягти, змінюючи діаметр спиць і товщину пряжі відповідно до викрійкою або розрахунком.
    Сьогодні у світі в'язаному моди, жінки вважають за краще працювати з менш трудомісткими матеріалами - в основному з вовняною, синтетичною пряжею. Яка дозволяє досить швидко виконати класичні речі: кофту, сукні, костюм, джемпер, светр, пуловер, шапочки, шкарпетки, рукавиці, рукавички.
    В'язання на спицях увійшло і міцно зайняло позиції в нашому домашньому інтер'єрі (серветки, скатертини, фіранки, пледи, подушки, приладдя для кухні).
    В'язання на спицях для дітей приносить різноманітність у сьогоднішній світ масового промислового виробництва одягу для дітей. А зв'язані спицями іграшки, стають справжніми друзями дітей, адже вони випромінюють тепло маминих рук.

В'язання спицями дозволяє висловити свою індивідуальність, піти від традиційних поглядів на моду як у костюмі так і в домашньому інтер'єрі. В'язані вироби найбільш стабільні, навіть в руслі примхливої моди, і можуть довго прикрашати ваш гардероб, адже пуловер який носила ваша мама, за фасоном і структурі візерунка може бути й сьогодні дуже актуальним. Тому навіть старі журнали з в'язання можна використовувати для своєї творчості.

   Все про в’язання на спицях


Комментариев нет:

Отправить комментарий